Gigi Becali se afla pe o lista a datornicilor intocmita de Primaria Petrosani

Data publicarii: 21-05-2007 | Economie

Presedintele PNG-CD, Gigi Becali, este dator bugetului local al municipiului Petrosani, printr-o fundatie pe care o patroneaza, desi si-a platit obligatiile fiscale, conform site-ului oficial al Primariei Petrosani. Becali este instiintat public despre datoria catre taxe si impozite, dar si ca impotriva lui au fost demarate procedurile prin care risca executarea silita, chiar daca a platit.

Potrivit unui anunt publicat in data de 4 mai 2007 cu valabilitate pana 30 iunie 2007, pe site-ul propriu, de catre municipalitatea Petrosani, mai multi debitori catre bugetul local au fost somati sa-si achite creantele, in caz contrar riscand executarea silita. Printre debitori se regaseste si  Fundatia "George Becali" patronata de seful PNG-CD, care detine si Clubul FC Steaua. Fundatia miliardarului Gigi Becali a fost somata in temeiul art. 44 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, asupra creantelor catre la bugetul local. Mai precis, spun surse din cadrul Serviciului Taxe si Impozite Petrosani, s-a emis un anunt public prin care debitorii sunt instiintati ca in caz de neplata vor fi executati silit.

Reprezentantul lui Becali a achitat creantele catre municipalitatea Petrosani in urma cu aproximativ o luna de zile, a precizat sefa Biroului Taxe si Impozite Petrosani, insa dintr-o eroare, atat Becali, cat si alte persoane nu au fost scoase de pe lista, deoarece functionarul care este responsabil cu sistemul informatic "a uitat sa actualizeze anuntul".

Gigi Becali a achizitionat in municipiul Petrosani, prin fundatia sa, un bloc de locuinte aflat in stare avansata de degradare si nelocuit din cartierul Aeroport, pe care intentioneaza sa-l reabiliteze.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: