ANAF va avea un secretar general care va coordona patru directii ale Agentiei

Data publicarii: 24-05-2007 | Finante-Banci

Guvernul a aprobat, miercuri, o hotarare privind reorganizarea ANAF, in subordinea Ministerului Economiei si Finantelor, in structura institutiei fiind prevazut un post de secretar general, care va coordona directiile resursele umane, financiar-contabilitate, tehnologia informatie si administrativ.

"Secretarul general al ANAF este inalt functionar public si asigura stabilitatea functionarii agentiei, continuitatea conducerii si realizarea legaturilor functionale intre structurile agentiei", se arata in comunicatul Guvernului.

Potrivit hotararii adoptate de Guvern, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) este condusa de un presedinte, cu rang de secretar de stat si este ajutat in activitatea sa de trei vicepresedinti, cu rang de subsecretar de stat, toti numiti prin decizie a premierului.

Agentia functioneaza in subordinea Ministerului Economiei si Finantelor si are, la randul sau, in subordine, Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor, directiile generale ale finantelor publice judetene, Directia generala a finantelor publice a municipiului Bucuresti si Directia generala de administrare a marilor contribuabili.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala asigura colectarea veniturilor bugetului de stat, precum si a venitului bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetului asigurarilor pentru somaj, bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, ca si aplicarea unitara a prevederilor legislatiei privind impozitele, taxele, contributiile sociale si alte venituri bugetare in domeniul sau de activitate.

Numarul maxim de posturi al aparatului propriu al ANAF este de 705, inclusiv presedintele si vicepresedintii. Cel de-al treilea post de vicepresedinte al ANAF, care conduce Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), nu este inclus in numarul maxim de posturi.

Autoritatea Nationala a Vamilor include aparatul central al ANV si unitati subordonate ANV, respectiv directii regionale pentru accize si operatiuni vamale, directii judetene pentru accize si operatiuni vamale de frontiera si de interior si puncte vamale. Numarul maxim de posturi pentru ANV si pentru unitatile subordonate acesteia este de 4.589, inclusiv postul de demnitar.

De asemenea, in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala se organizeaza si functioneaza Garda Financiara, care include Comisariatul general, sectiile judetene si sectia municipiului Bucuresti ale Garzii Financiare. Numarul maxim de posturi pentru Garda Financiara este de 1.805, din care 200 de posturi pentru Comisariatul general.

NewsIn