Patrahau: BT a propus un grad diferentiat de indatorare, pe categorii de produse

Data publicarii: 02-06-2007 | Finante-Banci

Gradul de indatorare pe care Banca Transilvania (BT) doreste sa-l impuna clientilor sai va fi diferentiat pe categorii de produse, acestea urmand sa fie implementate dupa avizul favorabil al bancii centrale, a declarat directorul general adjunct al bancii, Ionut Patrahau.

Produsele pentru creditele de consum si cele pentru creditele ipotecare/imobiliare vor avea un prag de indatorare diferit. Si vechile norme impuse de banca centrala aveau un nivel de indatorare diferentiat, de 30% pentru creditele de nevoi personale, 35% pentru creditele ipotecare si un maxim de 40% din totalul veniturilor nete.

"Avem pregatite toate produsele pe care urmeaza sa le implementam odata cu avizarea noilor norme de creditare ale Bancii Transilvania de catre Banca Nationala a Romaniei", a precizat Patrahau. El a mai spus ca produsele bancii sunt aproape finalizate si ca este vorba doar de un aspect formal pentru ca acestea sa fie functionale.

Directorul general al Bacii Transilvania a explicat ca a avut loc mai multe intalniri intre conducerea BT si oficialii BNR pentru aprobarea normelor, fara a oferi insa mai multe detalii.

Pana in prezent BNR a validat normele interne a doar doua banci comerciale: Alpha Bank Romania si BRD - Groupe Societe Generale.

Banca Transilvania a obtinut un profit brut de 36,4 milioane lei in primul trimestru din 2007, in crestere cu aproape 19% fata de aceeasi perioada a anului trecut, datorita extinderii volumului de creditare.

Banca Transilvania a incheiat anul 2006 cu un profit net de 120,2 milioane lei, cu 21% mai mare fata de anul anterior, in conditiile in care banca s-a extins cu 126 de unitati si sucursale si a investit 93 milioane lei in 2006.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: