Emporiki Bank va trimite normele de creditare revizuite catre BNR saptamana viitoare

Data publicarii: 02-06-2007 | Finante-Banci

Consiliul de administratie al Emporiki Bank Romania revizuie noile norme de creditare, dupa care le va trimite spre aprobare catre Banca Nationala a Romaniei, probabil saptamana viitoare, a declarat directorul de credite al bancii, Nicolae Olteanu.

"Au aparut unele cerinte in plus din partea bancii centrale, de aceea consiliul de administratie al Emporiki Bank inca mai analizeaza normele pentru a le trimite", a precizat Olteanu.

Directorul de credite al bancii a mentionat ca banca urmareste competitia din piata in ceea ce priveste gradul maxim de indatorare pe care urmeaza sa-l impuna clientilor. "Vom avea in vedere riscuri mai mari, insa nu vom urma cu strictete pasii competitiei. Din cate am inteles, o aprobare a normelor se obtine destul de greu", a adaugat Nicolae Olteanu.

El a mai spus ca produsele create pentru noile normele de creditare reprezinta o parte a procedurilor care se transmit catre BNR in vederea aprobarii, iar implementarea acestora nu reprezinta o dificultate.

Pana in prezent BNR a validat normele interne a doar doua banci comerciale: Alpha Bank Romania si BRD - Groupe Societe Generale.

Emporiki Bank Romania, membra a grupului francez Credit Agricole, avea, la finalul anului trecut, active de 366,4 milioane lei (108,3 milioane euro) si detinea o cota de piata de 0,21%. Emporiki Bank Romania a obtinut, in 2006, un profit operational de 971.767 euro si avea capitaluri proprii de 21,3 milioane euro.

Credit Agricole, unul din cele mai puternice grupuri financiare din lume, a achizitionat anul trecut pachetul majoritar la Emporiki Bank.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: