Summitul G8 va provoca emisii de 30.000 de tone de dioxid de carbon

Data publicarii: 04-06-2007 | International

Summitul G8 din Germania, unde liderii vor negocia modalitati de a combate incalzirea climatica, va produce 30.000 de tone de emisii de dioxid de carbon, arata un studiu dat publicitatii duminica, transmite Reuters. Studiul, realizat de ClimatePartner pentru revista germana Der Spiegel, a descoperit ca suma emisiilor produse de summitul de doua zile va reprezenta o treime din cele produse anul trecut de Campionatul Mondial de fotbal din Germania.

''Este o estimare indulgenta", a declarat directorul ClimatePartner, Moritz Lehmkuhl.

Potrivit studiului, coloanele de masini care ii vor transporta pe liderii si delegatiile din tarile membre G8 de la aeroport in statiunea Heiligendamm de la Marea Baltica si inapoi vor emite 7.138 tone de dioxid de carbon. Fiecare tara G8 trimite cate o delegatie de mai mult de 20 de persoane, iar Statele Unite trimit cea mai numeroasa echipa. Washingtonul va trimite si o limuzina blindata pentru George W. Bush.

Oaspetii din tarile in curs de dezvoltare, de la Bruxelles si de la Natiunile Unite vor provoca emisii de inca 5.000 de tone de CO2.

Politia, personalul tehnic, cei 4.700 de jurnalisti acreditati si cei pana la 100.000 de demonstranti vor contribui cu 6.000 de tone de dioxid de carbon, potrivit studiului.

Desi incalzirea globala ar trebui sa fie pe agenda de discutii a summitului, cancelarul german Angela Merkel, care il prezideaza, a minimalizat sansele obtinerii unui acord radical asupra acestui subiect.

NewsIn