Dosarul normelor de creditare ale Credit Europe Bank e pe ultima suta de metri

Data publicarii: 04-06-2007 | Finante-Banci

Credit Europe Bank, fosta Finansbank, asteapta aprobarea normelor de creditare in cateva zile, urmand ca noile produse de creditare sa lansate in piata imediat dupa primirea avizului din partea Banca Nationala Romana (BNR), a declarat vicepresedintele bancii, Omer Tetik.

"Am pregarit un studiu foarte bun si, practic, ne aflam pe ultima suta de metri in ceea ce priveste aprobarea normelor de creditare de catre BNR", a precizat Tetik. El a adaugat ca in prezent oficialii Credit Europe Bank discuta cu conducerea bancii centrale in acest sens, iar rezultatele acestora se arata destul de optimiste. Totodata, el a mentionat ca noile produse de creditare ale bancii sunt pregatite pentru lansare in piata.

Tetik estimeaza o dublare a activelor in 2007. "La finalul lui 2007, Credit Europe Bank va inregistra o crestere a activelor de cel putin 100% fata de 2006, ceea ce inseamna ca banca va ajunge la o valoare a activelor de aproape 5 miliade lei, fata de 2,38 miliarde lei cat a inregistrat anul trecut", considera Omer Tetik. In 2005 activele bancii au fost de 1,28 milioane lei.

Vicepresedintele Credit Europe Bank, fosta Finansbank, a precizat ca aceasta crestere are loc in contextul in care activele bancii au crescut constant, in ultimii trei ani, cu 100% pe an. In 2006 Credit Europe Bank controla 1,38% din piata bancara romaneasca. Planurile bancii prevad cresterea cotei de piata pana la 2% la sfarsitul acestui an, prin extinderea retelei si lansarea de noi produse.

Actionarul majoritar al Credit Europe Bank este Fiba International Holding NV, parte a grupului financiar turc Fiba, care detine 89,80% din actiunile bancii.

Actionarii Credit Europe Bank, fosta Finansbank Romania, ar putea decide, intr-o sedinta din 28 iunie, majorarea capitalului social al bancii cu 125 milioane lei pana la 300 milioane lei. In prezent, banca are un capital social de 175 milioane lei.

NewsIn