Preturile locuintelor noi vor creste anual cu 15-20% pana in 2010

Data publicarii: 05-06-2007 | Imobiliare

Pretul locuintelor construite in ansamblurile rezidentiale noi din Bucuresti vor continua sa creasca in urmatorii doi-trei ani in medie cu 15-20% anual, iar cererea va ajunge la 10.000 de unitati pe an pana in 2010, se arata in cel mai recent raport al companiei Colliers International. "Proiectele de buna calitate se vor bucura de o crestere mai mare, in timp ce altele, cum ar fi cele din zone neatractive, au toate sansele sa mentina preturile initiale", apreciaza analistii Colliers.

Anul trecut, apartamentele noi s-au scumpit in medie cu 20%, evolutia preturilor fiind, de asemenea, diferita in functie de proiect. "Dezvoltatorii au crescut preturile in fiecare trimestru, pe masura ce volumul vanzarilor crestea si proiectul devenea mai cunoscut pe piata", se precizeaza in raport.

Analistii Colliers previzioneaza pentru urmatorii trei ani o crestere continua a cererii, care poate ajunge si la 10.000 de unitati pe an, ca urmare a avansului salariilor, asteptandu-se dublarea lor in urmatorii trei ani.

Cererea va creste si ca urmare a integrarii in UE si cresterii investitiilor straine, precum si imbunatatirii si diversificarii produselor ipotecare din sectorul bancar.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: