Coca-Cola va reduce cantitatea de apa folosita in procesul de productie al bauturilor

Data publicarii: 05-06-2007 | International

Coca-Cola Co. a anuntat ca va reduce cantitatea de apa folosita pentru a produce bauturile sale, depunand mai multe eforturi pentru reciclarea apei folosite in procesul de productie, relateaza Reuters. Coca-Cola, care impreuna cu firmele specializate in imbuteliere au folosit in 2006 aproximativ 290 de miliarde litri de apa pentru productia de bauturi, a anuntat ca va face o donatie de 20 milioane de dolari organizatiei ecologiste World Wildlife Fund (WWF).

"Scopul nostru este de a inlocui fiecare picatura de apa folosita in procesul de productie al bauturilor noastre", a declarat seful Coca-Cola, E. Neville Isdell, prezent la intrunirea anuala a WWF din Beijing.

Peste jumatate din apa folosita de Coca-Cola in 2006 a fost destinata mai mult unor procese gen clatire, curatare, incalzire si racire, decat sa reprezinte efectiv continutul bauturilor.

Printre noile masuri luate de Coca-Cola se numara stabilirea pana anul viitor a unor tinte privind folosirea eficienta a apei pentru operatiunile globale si alinierea sistemului sau de productie pentru a recicla apa folosita.

Compania, cu sediul la Atlanta, va extinde si sprijinul acordat eforturilor locale de pretejare a apelor, precum folosirea apei de ploaie, impadurire, imbunatatirea folosirii eficiente a apei in agricultura, au anuntat Coca-Cola si WWF intr-un comunicat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: