Ministrii de finante din UE au dat unda verde intrarii Maltei si Ciprului in zona euro

Data publicarii: 05-06-2007 | Finante-Banci

Ministrii de finante din Uniunea Europeana au dat marti unda verde Maltei si Ciprului, pentru a se alatura zonei euro de la 1 ianuarie 2008, a declarat pentru Reuters ministrul cipriot de finante, Michalis Sarris. "Consiliul ministrilor de finante din Uniunea Europeana a urat bun-venit Maltei si Ciprului in zona euro", a spus oficialul cipriot.

Aprobarea intrarii celor doua insule din Marea Mediterana in zona euro de catre cei 27 de ministrii de finante reprezinta o mutare asteptata, dupa ce Comisia Europeana a anuntat luna trecuta ca Malta si Cipru indeplinesc toate criteriile pentru a abandona lirele nationale in favoarea euro.

"Suntem foarte incantati din cauza acestei evolutii. Abia asteptam sa culegem beneficiile intrarii in zona euro", a declarat ministrul cipriot de finante, Michalis Sarris.

Cipru si Malta vor aduce 1,2 milioane de locuitori si o contributie de 0,2% la economia zonei euro in valoare de 8 mii de miliarde euro (10,8 mii de miliarde dolari). Principala industrie a celor doua tari este turismul.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: