Volksbank lanseaza pe 1 iulie credite relaxate, cu grad de indatorare maxim de 65%

Data publicarii: Astazi, 06-06-2007 | Finante-Banci

Volksbank Romania va lansa in toate unitatile sale primele credite in conditii "relaxate", pentru care va accepta un grad de indatorare maxim de 65%, in conditiile in care marti a primit aprobarea bancii centrale pentru normele interne cu privire la risc, a informat miercuri banca intr-un comunicat.

Gradul de indatorare  pentru creditele pentru locuinte si pentru cele de consum garantate cu ipoteca (Optimus) se va calcula in functie de venitul net eligibil si de evaluarea istoricului bancar al clientilor (scoring). "Ratingul" acordat clientilor va lua in considerare celelalte credite ale clientilor, cheltuielile lorcurente, categoria de venit, eventualele popriri, starea civila, copiii in intretinere, locul de munca, vechimea in munca sau studiile.

Pentru familiile cu venit net eligibil lunar de pana la 350 euro sau echivalentul in lei, gradul de indatorare acceptat de banca este de cel mult 45%. Pentru persoanele  cu un venit net pe familie de pana la 1.249 euro (sau echivalentul in lei), gradul de indatorare acceptat de Volksbank Romania este de 55%, se precizeaza in comunicat.

Pentru familiile cu un venit net eligibil de peste 1.250 euro, gradul de indatorare este de 65%.

Banca finanteaza cu 100% creditele pentru casa pentru persoanele cu un venit net eligibil de cel putin 2.250 euro, in conditiile unui grad de indatorare de cel mult 65%.

Volksbank are si produse cu finantare 85%, pentru care clientii au nevoie de un avans de 15%, pentru toate tipurile de venit la creditele pentru locuinte sau cele pentru cheltuieli curente cu ipoteca (Optimus). De asemenea, banca asigura finantare 75%, ca si pana acum, pentru toate categoriile de venit pentru cele doua produse disponibile si in conditiile unei finantari cu 85%.

Cheltuielile minime de subzistenta lunare calculate de Volksbank sunt de 100 euro sau echivalentul in lei pentru o persoana, de 175 euro (sau echivalent lei)  pentru doua persoane si de 250 euro pentru trei persoane. Pentru fiecare membru al unei familii suplimentar, banca ia in calcul cheltuieli suplimentare de 75 euro pe persoana.

Volksbank Romania va lua in considerare venituri nete din salarii, pensii, activitati independente asimilate profesiilor liberale, venituri din chirii, indemnizatii de maternitate, contracte de management si de administrare, venituri din contracte de mandat sau de agent si din contracte de prestari servicii, drepturi de autor, dividende, venituri din strainatate si venituri obtinute de navigatori, se mai arata in comunicat.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a validat, marti, normele de creditare ale Volksbank Romania, care este a treia banca de pe piata romaneasca ce beneficiaza de posibilitatea de a lansa credite in conditii "relaxate". BNR aprobase deja normele de creditare ale altor doua banci, Alpha Bank Romania (pe 8 mai) si BRD - Groupe Societe Generale (pe 25 mai).

Volksbank Romania are o retea de o suta de unitati proprii si un numar de 60 de parteneriate in sistem de franciza.

La sfarsitul anului trecut, Volksbank Romania detinea active de 4,66 miliarde lei (1,38 miliarde euro) care o situau pe locul 11 in clasamentul dupa active al bancilor romanesti, dupa cum arata datele bancii centrale.

Dupa primele trei luni ale acestui an, activele Volksbank Romania urcasera la 1,77 miliarde euro, conform datelor bancii. Portofoliul creditelor acordate de Volksbank s-ar putea dubla pana la sfarsitul acestui an, daca extinderea retelei bancii va decurge conform planurilor conducerii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: