Xerox Corporation va lansa in Romania coli pentru imprimanta care nu pot fi rupte

Data publicarii: 07-06-2007 | Afaceri

Xerox va lansa in Romania, in luna iunie, mai multe suprafete speciale pentru imprimante, printre care se numara o coala care este imposibil de rupt, un sortiment de hartie auto-copiativa care nu murdareste, precum si o folie auto-adeziva care nu foloseste lipici, a anuntat compania.

Materialele lansate de Xerox sunt proiectate pentru a putea fi tiparite cu imprimantele si copiatoarele digitale laser, color sau alb-negru.

Folia NeverTear rezista la intemperii si la incercarile de rupere si isi pastreaza pentru multa vreme forma initiala, precizeaza comunicatul Xerox. Suprafata este realizata din material sintetic si arata, in functie de greutate, ca o coala de hartie sau ca o bucata de carton.

Foliile cu grosime mai mare sunt mai durabile decat hartiile laminate, ceea ce permite realizarea mai rapida si cu costuri mai mici de legitimatii si etichete. Materialul poate fi folosit, de asemenea, pentru tiparirea de diplome, harti si documente impermeabile.

Hartia auto-copiativa Carbonless Paper este, potrivit companiei, singura hartie auto-copiativa compatibila atat cu echipamentele de imprimare monocrome, cat si cu cele color. Arata ca o hartie de copiator obisnuita, dar este impregnata cu microparticule cu cerneala care se sparg la trecerea pixului, transferand informatia scrisa de pe o fila pe alta.

Folia adeziva Window Graphix nu contine lipici, aderenta la suprafete avand loc datorita proprietatilor electrostatice ale materialului. Coala se poate aplica pe geamuri sau alte suprafate neteda. Poate fi dezlipita si aplicata de multe ori, fara a-si pierde calitatile adezive. Se pot astfel scoate la imprimanta orare, avertismente, mesaje de intampinare, programe si altele, care pot fi lipite si apoi inlaturate fara sa lase urme.

Compania Xerox, fondata in 1906, are la nivel mondial 53,700 de angajati si a raportat, anul trecut, venituri de 15,9 miliarde de dolari.

NewsIn