BCR Botosani, amendata pentru ca nu plateste angajatilor orele suplimentare

Data publicarii: 13-06-2007 | Finante-Banci

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial de Munca Botosani, Roxana Gavril, a declarat marti, ca institutia sa a amendat sucursala Bancii Comerciale Romane, intrucat orele lucrate suplimentar de angajati nu erau evidentiate in statele de plata.

Roxana Gavril a declarat ca, in perioada 30 mai - 07 iunie 2007, inspectorii botosaneni au desfasurat controale pe linia relatiilor de munca la toate sucursalele judetene si agentiile Bancii Comerciale Romane SA, in urma sesizarii facute de catre Federatia Sindicatelor Independente din Banca Comerciala Romana, care au reclamat  nerespectarea de catre patronat a drepturilor legale ale salariatilor referitoare la programul normal de lucru, activitatea desfasurata in zilele de repaos saptamanal si de sarbatoare legala.

"La toate cele 12 puncte de lucru se desfasura activitate in zilele de sambata, minim cate 5-6 ore pe zi, fara a se acorda timp liber corespunzator in alte zile. Desi timpul de munca este de 8-9 ore pe zi, in foile colective de prezenta si in statele de plata ale salariilor se consemneaza doar opt ore, angajatorul incalcind prevederile Codului Muncii referitoare la munca suplimentara, in sensul ca nu se plateste si nu se compenseaza orele respective cu timp liber corespunzator, decat cu titlu de exceptie", a precizat purtatorul de cuvint al ITM Botosani.

Angajatorul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 2.000 lei pentru incalcarile prevederilor referitoare la repaosul saptamanal si cu avertisment pentru incalcarea prevederilor legale referitoare la munca suplimentara.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: