BCR este a patra banca pentru care BNR a validat normele de creditare

Data publicarii: 13-06-2007 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a validat, marti, normele de creditare ale celei mai mari banci de pe piata romaneasca, Banca Comerciala Romana (BCR) care este a patra banca ce beneficiaza de posibilitatea de a lansa credite in conditii "relaxate", potrivit unor surse din actionariat.

Normele interne de creditare ale BCR prevad un grad maxim de indatorare de 65% din veniturile clientilor, in functie de profilul de risc al acestora. Astfel, clientii cu intarzieri care depasesc 90 de zile la plata ratelor creditelor anterioare ar putea sa nu mai fie eligibili pentru imprumuturi viitoare, avand in vedere profilul ridicat de risc.

Contactati de NewsIn, oficialii BCR nu au confirmat, dar nici nu infirmat informatia potrivit careia BNR ar fi "stampitat" normele interne de creditare ale bancii.

BNR aprobase deja normele de creditare ale altor trei banci, Alpha Bank Romania (pe 8 mai), BRD - Groupe Societe Generale (pe 25 mai) si Volksbank Romania (pe 5 iunie).

BCR, membra a grupului Erste Bank, este cea mai mare banca din Romania, cu active de peste 14,6 miliarde euro. Banca are, in prezent, 501 sucursale si agentii, emite 23 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalate peste 1.300 bancomate (ATM) si 11.000 aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: