AOAR vrea un proiect de lege care sa stabileasca construirea a 3.000 km de autostrazi

Data publicarii: 13-06-2007 | Afaceri

Asociatia oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) propune Executivului promovarea unui proiect de lege care sa prevada construirea, pana in anul 2013, a circa 3.000 km de autostrazi, proiect care sa fie aprobat de Parlament, au anuntat miercuri oficialii asociatiei intr-un comunicat.

Asociatia oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) isi reafirma sprijinul pentru proiectele de dezvoltare agresiva a sistemului de autostrazi si sustine procedura de concesionare a unor astfel de lucrari unor investitori ce au capacitate financiara si tehnologica necesara.

"AOAR a lansat un apel ca urmare a opiniilor exprimate de oamenii de afaceri din Romania in cadrul unui forumu organizat in luna martie 2007, solicitand construirea, pana in 2013,  a circa  3.000 km de autostrazi, sustinand ferm inclusiv proiectul promovat de Asociatia Oamenilor de Afaceri din Iasi ce prevede realizarea unei autostrazi Nord, intre Moldova si Transilvania", se arata in comunicat.

Asociatia oamenilor de Afaceri din Romania apreciaza ca eventualele taxe de autostrada au fost si sunt utilizate in diverse forme in toate tarile europene.

"Transportatorii, oamenii de afaceri prefera sa plateasca aceste taxe decat sa stea blocati cu zilele, incarcati uneori cu marfuri perisabile sau mai grav sa fie lipsiti de posibilitatea de a transporta marfurile ca urmare a blocarii actualelor cai rutiere datorita unor fenomene meteorologice", adauga reprezentantii AOAR.

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania este o organizatie de reprezentare exclusiva a intereselor capitalului privat in tara si in strainatate.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: