Tarifele pe litoralul romanesc vor creste cu aproximativ 15 %, din 15 iunie

Data publicarii: 15-06-2007 | Turism

Tarifele pe litoralul romanesc vor inregistra o crestere de 15% incepand cu 15 iunie, dar este posibil ca unii hotelieri sa le si scada, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu.

Cresterea se va inregistra in special la tarifele practicate de hotelieri la receptie, pentru ca pretul sejururilor contractete prin agentiile de turism au fost stabilite inca din luna septembrie 2006, spune Badulescu. Acesta a adaugat ca o noua majorare de apriximativ 30-40 % se va mai produce incepand cu 15 iulie, si pana in 20 august. "La fel se intampla si in celelalte tari, pentru ca este varf de sezon. Si sejururile cumparate de la agentii sunt mai scumpe pentru aceasta perioada, dar este normala aceasta crestere. Cei care si-au procurat bilete de la tour-operatori in acest interval stiau dinainte care sunt preturile. In niciun caz nu va fi o explozie a tarifelor", a precizat purtatorul de cuvant al ANAT.

Cea mai solicitata statiune de pe litoralul romanesc continua sa fie Mamaia. Potrivit datelor oferite de ANAT, gradul de ocupare in timpul saptamanii, este de aproximativ 70 %, in timp ce in week-end, ajunge pana la 90 %. Ciferele nu sunt insa la fel de bune pentru restul litoralului, unde gradul de ocupare nu depaseste 50 %, in unlele statiuni din sud fiind chiar de 30 %, in timpul saptamanii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: