CSA a interzis companiei Astra vanzarea politelor RCA pentru 30 de zile

Data publicarii: 16-06-2007 | Finante-Banci

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a sanctionat vineri compania de asigurari Astra SA cu interzicerea, pentru 30 de zile, a vanzarii politelor RCA, deoarece firma a oferit, la o licitatie, tarife de prima inferioare celor notificate Comisiei, potrivit CSA.

CSA nu precizeaza care este intervalul aexact in care se va derula interdictia, nici nu mentioneaza daca a transmis decizia catre Monitorul Oficial.

Directorul general al companiei Astra a declarat ca nu doreste sa comenteze decizia CSA.

"Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat sanctionarea Astra S.A. cu interzicerea temporara a practicarii asigurarii obligatorii de raspundere civila auto (RCA), pentru o perioada de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial a deciziei prin care se dispune sanctiunea", a mentionat CSA. Potrivit arbitrului pietei asigurarilor, "din verificarile efectuate, a rezultat ca in cadrul unei licitatii organizate de o unitate militara pentru atribuirea contractului de prestari servicii de asigurare RCA  - procedura in urma careia Astra S.A. a fost declarata castigatoare - societatea a ofertat tarife de prima mai mici decat cele notificate si avizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor".

Compania Astra este atentionata de catre Comisie "sa ia toate masurile necesare in vederea comunicarii catre brokerii si agentii de asigurare cu care are incheiate contracte de intermediere a interdictiei de a mai incheia asigurari RCA in numele si pe seama Astra S.A. in perioada mentionata".

Consiliul CSA a mai dispus si sanctionarea cu avertisment scris a celorlalte societati de asigurari participante la procedura de licitatie in cauza, respectiv a Omniasig S.A. si  Ardaf S.A., precum si atentionarea tuturor societatilor autorizate sa practice asigurari obligatorii RCA despre obligatia acestora de a respecta prevederile Ordinului nr.113.133/2006 inclusiv in ceea ce priveste tarifele de prima.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: