IFC acorda un imprumut de 26 milioane de dolari Credit Europe Bank

Data publicarii: 19-06-2007 | Finante-Banci

IFC, sectorul privat al Grupului Bancii Mondiale, va oferi un imprumut pe sapte ani bancii Credit Europe Bank Romania pentru a sustine extinderea acesteia in domeniul intreprinderilor mici si mijlocii si pentru a consolida bilantul acesteia prin furnizarea de fonduri in moneda locala cu un curs mai mare decat cel prezent pe piata locala, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Investitia de 26 millioane USD echivalent va fi primul imprumut in moneda locala oferit de IFC pe piata din Romania. In calitate de institutie cotata international cu triplu-A, IFC creste creditul sau pentru a furniza produse in moneda locala clientilor din sectorul privat.

Tamer Ozatakul, Director General al Credit Europe Bank, a declarat: "In 2006 am facut primul pas in a ne adresa tuturor segmentelor din economia Romaniei prin stabilirea unei unitati bancare pentru IMM-uri. Facilitatea oferita de IFC, ne va ajuta sa dezvoltam propria baza de clienti IMM si sa raspundem mult mai eficient necesitatilor acestora prin furnizarea de imprumuturi in moneda locala pe termen mediu. Speram ca rolul nostru sa continue sa creasca in ceea ce priveste serviciile oferite sectorului IMM-urilor, sector ce reprezinta un motor important pentru dezvoltarea din Romania."

Ana Maria Mihaescu, Sef al Misiunii IFC in Romania, a declarat, "Acest imprumut reprezinta angajamentul IFC fata de Romania si abordarea sa inovativa in a raspunde necesitatilor pietei, in particular sectorului financiar, ce reprezinta cheia pentru dezvoltarea economica. Acest imprumut in moneda locala va contribui la dezvoltarea sistemului bancar din Romania, in timp ce va oferi bancii Credit Europe Bank posibilitatea de a-si diversifica serviciile oferite sectorului IMM."
Despre IFC

IFC, sectorul privat al Grupului Bancii Mondiale, promoveaza piete deschise si competitive in tarile aflate in dezvoltare. IFC sustine companii din sectorul privat, precum si alti parteneri in realizarea unor locuri de munca productive si oferirea unor servicii de baza, pentru ca oamenii sa aiba posibilitatea de a scapa de saracie si pentru a-si imbunatati stilul de viata. Prin FY06, Produsele Financiare IFC au oferit peste 56 de miliarde USD in finantarea investitiilor din sectorul privat si au mobilizat inca 25 miliarde USD pentru 3.531 companii din 140 de tari in dezvoltare.

Serviciile de Consiliere IFC si partenerii donori au furnizat peste 1 miliard USD in programul sustinut pentru construirea de intreprinderi mici, pentru a accelera participarea privata in infrastructura, pentru a imbunatati afacerile in ceea ce priveste mediul, pentru a mari accesul la finantari, si pentru a creste sustinerea de mediu si sociala.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: