Bogza se asteapta ca validarea normelor Bancpost de catre BNR sa dureze saptamani

Data publicarii: 20-06-2007 | Finante-Banci

Validarea normelor interne de creditare ale Bancpost de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR) va fi facuta intr-un interval de timp de ordinul saptamanilor, a spus marti presedintele Bancpost, Mihai Bogza. In prezent, exista un dialog intre banca si BNR pentru a gasi o forma a normelor interne de creditare care sa fie reciproc acceptabile. Astfel, Bancpost trebuie sa convinga banca centrala ca acestea sunt avantajoase pentru clienti si, in acelasi timp, prudente din punctul de vedere al BNR, a explicat Bogza.

Banca centrala a inapoiat dosarul cu noile norme de creditare ale Bancpost pentru a fi adaugate unele analize si statistici privind anumite categorii de clienti, declarase, la inceputul lunii iunie, presedintele Bancpost, pentru NewsIn.

"Banca centrala ne-a inapoiat normele cu unele comentarii tehnice, cea mai importanta referindu-se la analize si statistici privind anumite categorii de clienti, pe care trebuie sa le adaugam la dosar, si care nu se obtin usor", a mentionat Bogza, la inceputul lunii iunie. In acest context, presedintele Bancpost precizase ca va depune dosarul spre aprobare la banca centrala atunci cand acesta va fi cat mai complet, fara a preciza un orizont de timp.

Pana in prezent, BNR a aprobat normele interne de creditare pentru patru banci: Alpha Bank Romania (pe 8 mai), BRD - Groupe Societe Generale (pe 25 mai), Volksbank Romania (pe 5 iunie) si Banca Comerciala Romana (pe 12 iunie).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: