CSSPP a autorizat alti patru administratori de fonduri de pensii private obligatorii

Data publicarii: 20-06-2007 | Finante-Banci

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat patru societati de administrare de fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II), care ridica la sapte numarul administratorilor care au primit aprobare pana in prezent, potrivit unui comunicat al institutiei.

Cele patru societati autorizate marti de consiliul arbitrului pensiilor private sunt BCR Administrare Fond de Pensii SA, Prima Pensie Fond de Pensii SA, BRD Fond de Pensii SA si Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA.

Consiliul CSSPP a avizat de asemenea informatiile continute in materialele publicitare referitoarea la fondul de pensii facultative (pilonul III) Pensia Mea si la administratorul acestui fond, Aviva Asigurari de Viata SA, se mentioneaza in comunicat.

Pana in prezent, erau deja autorizati pe pilonul II de pensii private administratorii ING Fond de Pensii SA, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA si Omniasig Pensii - Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA.

"Pentru a deveni administratori ai unor fonduri de pensii administrate privat, fiecare dintre cele sapte societati de pensii autorizate trebuie sa se inregistreze la Oficiul National al Registrului Comertului si sa obtina autorizarea de administrare a fondului de pensii administrat privat", se spune in comunicat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: