Georgescu: BNR nu va renunta la validarea normelor bancilor, de teama derapajelor

Data publicarii: 21-06-2007 | Finante-Banci

Banca centrala nu a aceptat propunerea Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) de a renunta la validarea normelor interne de creditare ale bancilor, deoarece ar putea pune in pericol stabilitatea macroeconomica, a spus joi prim viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu.

"Nu suntem inca pregatiti. Suntem prudenti, nu vrem derapaje", a spus Georgescu, intrebat daca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a acceptat propunerea asociatiei bancilor de a renunta la "stampilarea" normelor de creditare.

Georgescu a explicat ca sistemul economic romanesc este inca fragil si este nevoie de o supraveghere atenta. "Deficitul de cont curent se mareste, deci a lasa bancile sa dea credite fara norme aprobate de noi este inca periculos. Am pune in pericol stabilitatea macroeconomica", a declarat prim viceguvernatorul BNR.

BNR vrea sa creeze un cadru pentru bancile comerciale, "unul in care sa se miste liber, dar sa evite accidentele. Va fi un cadru deschis", a aratat Georgescu.

Pana in prezent, BNR a validat normele interne de creditare pentru patru banci: Alpha Bank Romania (pe 8 mai), BRD - Groupe Societe Generale (pe 25 mai) si Volksbank Romania (pe 5 iunie) si Banca Comerciala Romana (pe 12 iunie).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: