Companiile petroliere isi fac de la 1 iulie baza de date comuna cu toti rau-platnicii

Data publicarii: 22-06-2007 | Economie

Petrom, Rompetrol, LukOil, MOL, OMV si Agip vor avea de la 1 iulie o baza de date comuna cu toate companiile detinatoare de flote auto, care sunt rau-platnici, a declarat, joi, presedintele Asociatiei Romane a Petrolului (ARP), Vlad Seitan. Potrivit acestuia, ARP a obtinut toate aprobarile si de la 1 iulie va avea "o lista neagra" a clientilor rau-platnici.

Reprezentantul companiilor petroliere a mai punctat ca, recent, Consiliul Concurentei si-a dat acceptul pentru constituirea bazei de date, insa interzicandu-le in acelasi timp membrilor ARP sa faca publice informatiile din aceasta.

"Vrem sa avem evidenta celor care au flote auto si au carduri la noi pentru plata carburantilor, dar nu isi platesc si facturile, pe care le emitem. Am stabilit mai multe conditii, pe baza carora o companie este trecuta pe lista neagra", a aratat Seitan.

Acesta a adaugat ca societatile membre ale ARP pot consulta aceasta lista a rau-platnicilor, dar nu au nicio obligatie de a nu mai comercializa combustibili catre companiile inscrise.

"Pot fi si situatii cand stii ca anumiti clienti iti platesc cu intarziere facturile in fiecare luna si trebuie sa te mulezi dupa ei", a mai explicat responsabilul ARP.

Potrivit acestuia, companiile membre ale ARP (OMV Romania Mineraloel, Petrom, Rompetrol Downstream, MOL Romanika, LukOil Romania si Agip Romania), acopera prin vanzari 80-85% din piata de carburanti interna si au impreuna un numar de 1.272 de benzinarii.

NewsIn