BCR se asteapta la dublarea vanzarilor de credite catre populatie in lunile urmatoare

Data publicarii: 25-06-2007 | Finante-Banci

Banca Comerciala Romana (BCR) se asteapta la o dublare a volumului vanzarilor de credite catre populatie in lunile urmatoare fata de luna mai, a spus luni directorul executiv responsabil de segmentul creditelor de retail din BCR, Dorin Cojocaru. Astfel, estimarile celei mai mari banci de pe piata romaneasca indica o medie lunara dubla a vanzarilor din trimestrul al treilea al acestui an fata de vanzarile din luna mai. BCR se asteapta de asemenea la o crestere a numarului de clienti cu 50% in perioada urmatoare, de la 1,2 milioane de clienti persoane fizice cat are in prezent, pana la circa 1,8 milioane, a mentionat oficialul bancii.

"Odata cu implementarea noilor norme, speram ca in trimestrul al III-lea vanzarile de retail sa creasca in medie de doua ori fata de cele din luna mai", a spus Cojocaru.

"Dupa ce vom incepe sa furnizam informatii pozitive la Biroul de Credit, vom putea sa acordam si credite cu avans zero, moment in care ne asteptam la o crestere medie a vanzarilor de credite de retail de trei ori fata de cele din luna mai", a adaugat Cojocaru.

El a precizat ca solicitantii de credite la BCR vor putea contracta imprumuturi in medie cu 40% mai mari decat cele pe care le puteau lua conform vechilor norme.

BCR aplica de luni noile norme interne de creditare, care permit un grad de indatorare maxim de 65% din venitul net eligibil al solicitantilor, insa va incepe doar in a doua jumatate a anului sa acorde credite cu avans mai mic de 25%.

BNR a validat pe 12 iunie normele de creditare ale BCR, care este a patra banca ce beneficiaza de posibilitatea de a lansa credite in conditii "relaxate". BNR aprobase deja normele de creditare ale altor trei banci, Alpha Bank Romania (pe 8 mai), BRD - Groupe Societe Generale (pe 25 mai) si Volksbank Romania (pe 5 iunie).

BCR, membra a grupului Erste Bank, este cea mai mare banca din Romania, cu active de peste 14,6 miliarde euro. Banca are, in prezent, 505 sucursale si agentii, emite 23 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalate peste 1.300 bancomate (ATM) si 11.000 aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: