IMM-urile din turism au cele mai mari dificultati de conformare la acquis-ul comunitar

Data publicarii: 26-06-2007 | Economie

IMM-urile romanesti din domeniul turismului sunt cele care intampina cele mai mari dificultati de conformare la prevederile acquis-ului comunitar, se arata intr-un studiu al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR).

Principalele probleme ale firmelor mici si mijlocii de turism sunt generate de certificarea produselor, reglementarile tehnice si standardele privind produsele (37,84%), calitatea/siguranta produselor (32,43%) si protectia consumatorului (35,14%). In schimb, inregistreaza cea mai redusa pondere a intreprinderilor care semnaleaza greutati in domeniul sigurantei muncii (16,22%), protectiei mediului (10,81%) si regulilor concurentei (16,22%).

Potrivit aceluiasi studiu, societatile din domeniul constructiilor, datorita specificului activitatii, intampina dificultati cu privire la siguranta muncii (34,07%) si costurile personalului (64,44%).

Firmele din sectorul transporturilor ies in evidenta prin ponderea cea mai ridicata de IMM-uri care intampina probleme de conformare in ceea ce priveste protectia mediului (23,86%) si regulile concurentei (40,91%).

Studiul a fost realizat de Consiliului pentru Intreprideri Private Mici si Mijlocii din Romania in luna aprilie, pe un esantion reprezentativ la nivel national, de 1.178 IMM-uri.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: