Topul celor mai mari salarii din Bucuresti

Data publicarii: 27-06-2007 | Economie

O persoana din sectorul 5 care lucreaza in domeniul comertului cu amanuntul al produselor cosmetice a castigat anul trecut aproape 110.000 euro/luna, noteaza Adevarul. Romanii continua sa exceleze inca o data. Acum este vorba despre salariile care se incaseaza in tara noastra. Vorbim, ce-i drept, despre cazuri izolate, respectiv despre primele cinci cele mai mari venituri din salarii incasate anul trecut in Bucuresti. Insa, sumele cu sase zerouri nu i-ar lasa indiferenti nici pe cei dintre cel mai bine platiti angajati din lume.

Cel mai mare salariu obtinut anul trecut de catre un bucurestean a fost de 4,61 milioane lei, potrivit unei situatii statistice furnizata pentru "Adevarul" de catre Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) a Municipiului Bucuresti. Calculat la un curs mediu de 3,5245 lei/euro, rezulta astfel ca persoana fizica din sectorul 5 al Capitalei care activeaza in domeniul comertului cu amanuntul al produselor cosmetice a incasat anul trecut un salariu de peste 1,3 milioane de euro. Adica, o medie salariala de 108.998 euro/luna.

Posibil manager de top, inclusiv la nivel regional

Aceasta suma nu i-a lasat indiferenti nici pe angajatii Fiscului, dar nici pe specialistii in resurse umane, care se ocupa cu recrutarea managerilor de top. "Acest salariu ar fi interesant pentru orice manager de top din intreaga lume. Ar fi un salariu interesant chiar si pentru Wall Street. Ar atrage multe CV-uri, inclusiv acolo," a declarat, Rudolf Fedorovici, de la Advice Human Resources.

Potrivit acestuia, persoana in cauza este cu siguranta un manager de top al unei corporatii mari, primul poate chiar si la nivel regional. "Cu siguranta, acea persoana n-a castigat insa luna de luna acel salariu. Este posibil ca aceasta sa fi primit la un moment dat anumite bonusuri pentru indeplinirea unor obiective, sub forma de castiguri salariale care, automat, au ridicat veniturile anuale, explica Fedorovici.

Madalina Didea de la Hart Human Resources spune ca pachetele salariale mari au o parte fixa si una variabila, aceasta din urma depinzand de indeplinirea anumitor obiective. "Persoana care castiga un astfel de salariu cu siguranta are in compania respectiva anumite responsabilitati. Acest venit trebuie analizat din prisma mai multor aspecte, respectiv a cifrei de afaceri a companiei angajatoare, a pozitiei salariatului in cadrul acesteia etc", a explicat Didea.

Integral in Adevarul