ING Bank vrea sa atraga inca 2.000 de clienti firme mici si mijlocii in acest an

Data publicarii: 27-06-2007 | Finante-Banci

ING Bank Romania se asteapta sa atraga in acest an inca 2.000 de clienti firme mici si mijlocii (IMM), ca urmare a investitiilor realizate si a acordului semnat cu Eximbank, care compenseaza partial dobanda si ofera garantii pentru credite, a spus miercuri presedintele ING Romania, Misu Negritoiu.

In prezent, banca are circa 3.500 de clienti firme mici si mijlocii si estimeaza ca numarul acestora va depasi 5.000 pana la finalul anului. ING Bank Romania are relatii cu 12-15% din totalul firmelor mici si mijlocii din Romania, insa isi propune sa isi mareasca aceasta pondere, a mentionat Negritoiu.

Banca mizeaza de altfel pe clientela sa formata din firme mici si mijlocii si are un program de dezvoltare pe acest segment. "Acceleram pe IMM-uri prin produsele pe care le oferim", a spus Negritoiu.

El a explicat ca ING Bank Romania are o expunere semnificativa pe segmentul companiilor mari (corporate), avand relatii cu circa trei sferturi (75%) din multinationalele prezente in Romania si cu circa jumatate din societatile comerciale romnesti mari.

ING Bank Romania vrea sa ajunga la o cota de piata de 8-10% in 2008 - 2009, pe care considera ca a atin-so deja din perspectiva numarul de clienti. Dupa ce va aplica proiectele pe care le are pe segmentul IMM-urilor, banca estimeaza ca va ajunge la aceasta cota de piata.

Desi activele bancii nu au crescut intr-un ritm mai rapid decat cel al pietei, ING Bank Romania nu considera acest criteriu semnificativ, fiind mai important modul in care aceste active sunt utilizate, a explicat Negritoiu.

ING Bank Romania are statul de sucursala a ING Bank NV Amsterdam si nu are nevoie de validarea normelor de catre banca centrala, deoarece activitatea sa este supravegheata de bnaca centrala din Olanda.

Dupa criteriul activelor, ING Bank Romania avea la finalul anului trecut o cota de piata de 4,20% si se situa pe locul al saptelea in sistemul bancar romanesc din acest punct de vedere, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Banca avea active de 7,23 miliarde lei (2,14 miliarde euro) la sarsitul anului 2006.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: