BT se afla in etapa finala de avizare a normelor de creditare de catre BNR

Data publicarii: 29-06-2007 | Finante-Banci

Banca Transilvania se afla in etapa finala in ce priveste avizarea normelor interne de creditare de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR), deoarece mai sunt de facut doar cateva retusuri, a declarat joi directorul general adjunct al bancii, Ionut Patrahau. "In prezent ne aflam in ultima faza de discutii cu Banca Nationala a Romaniei. Dupa ce normele vor fi avizate de banca centrala, urmeaza sa le aplicam in circa 2-3 saptamani", a precizat Patrahau.

El a adaugat ca vor fi plafoane diferentiate in functie de tipul de credit si de profilul client. Directorul general adjunct al bancii nu a exclus posibilitatea acordarii creditelor fara avans si peroanelor fizice, mentionand ca Banca Transilvania aplica deja avans zero pentru persoanele juridice din luna decembrie 2006, odata cu lansarea produsului "Proprietati imobiliare pe firma". "Avem experienta in ce priveste creditul fara avans, de aceea consideram ca il putem aplica si pentru persoanele fizice", a adaugat Patrahau.

Banca Transilvania a obtinut un profit brut de 36,4 milioane lei in primul trimestru din 2007, in crestere cu aproape 19% fata de aceeasi perioada a anului trecut, datorita extinderii volumului de creditare.

Banca Transilvania a incheiat anul 2006 cu un profit net de 120,2 milioane lei, cu 21% mai mare fata de anul anterior, in conditiile in care banca s-a extins cu 126 de unitati si sucursale si a investit 93 milioane lei in 2006.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: