In Romania s-au cumparat case de peste 600 milioane de euro, in 2007

Data publicarii: 03-07-2007 | Imobiliare

Circa 7.000 de apartamente tranzactionate, peste 600 milioane de euro investiti in achizitia de locuinte, dar si continuarea trendului ascendent a pretului imobilelor, noteaza Adevarul. Astfel ar putea fi caracterizata sumar piata rezidentiala romaneasca la finele primului semestru din acest an. Iar jucatorii de profil nu contenesc sa prevada la unison un viitor tot mai luminos acestui segment al economiei.

Au trecut mai bine de sase luni de la momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Mult asteptatele corectii negative ale preturilor locuintelor au intarziat sa apara. Realitatea din piata imobiliara autohtona arata chiar o tendinta de apreciere constanta a valorii apartamentelor, fie ele noi sau vechi.

"Dupa o jumatate de an de la momentul integrarii, in Bulgaria pretul proprietatilor a inregistrat o crestere de 15%. Nici in Romania nu se vorbeste despre vreo stagnare sau reducere, ci de o crestere a acestora cu 10, pana la 20%", declara Monica Marin, partener manager la compania imobiliara EuroMetropola.

Cand vor scadea preturile apartamentelor?

O privire de ansamblu, pe intreg anul 2007, o ofera reprezentantii CB Richard Ellis. Ei afirma ca "preturile de vanzare a proiectelor destinate populatiei cu venituri medii vor inregistra cea mai mare crestere, de aproximativ 20% pe parcursul anului 2007, comparativ cu anul 2006". La polul opus, cea mai lenta apreciere se va inregistra pe segmentul imobilelor de lux, precum si a apartamentelor vechi, valorile indicate de reprezentantii CB Richard Ellis nedepasind 10%.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: