Statul ar putea sa acopere prin Eximbank pierderile de curs valutar ale exportatorilor

Data publicarii: 03-07-2007 | Finante-Banci

Eximbank asteapta notificarea si avizarea Comisiei Europene (CE) a unui mecanism de stabilizare a ratei dobanzii la creditele pe termen mediu si lung, prin care statul poate sa suporte o parte din pierderile de curs valutar inregistrate de exportatori, potrivit unui comunicat de presa al bancii.

"Suntem in procedura de notificare si avizare la Comisia Europeana a mecanismului de stabilizare a ratei dobanzii la creditele pe termen mediu si lung, cunoscut sub numele de CIRR (Commercial Interest Rate of Reference), mecanism prin care statul suporta o parte din pierderile de curs valutar inregistrate de agentii economici exportatori", a declarat presedintele Eximbank, Carmen Radu.

Reprezentantii Eximbank si cei ai Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR) au discutat, in cadrul unei intalniri, pe tema greutatilor intampinate de exportatorii romani in conditiile aprecierii accentuate a monedei nationale.

Intalnirea a avut drept scop cunoasterea si intelegerea de catre exportatori a produselor oferite de Eximbank, avand in vedere ca acestea au fost utilizate la un nivel foarte scazut in ultimii 15 ani, cu exceptia bonificatiei de dobanda, se mai arata in comunicatul de presa.

De asemenea, Eximbank a convenit cu membrii ANEIR reluarea discutiilor pe tema "Politei de Asigurare Impotriva Riscului Valutar", produs care a fost sistat anul trecut, la solicitarea unor exportatori.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: