Operatiunile de factoring derulate de BRD au inregistrat o crestere de 157%

Data publicarii: 03-07-2007 | Finante-Banci

Cu un  volum al operatiunilor de factoring de 700 milioane RON in primele sase luni ale anului 2007 si o crestere de 157% fata de aceeasi perioada a anului anterior, BRD-Groupe Societe Generale continua sa domine piata de factoring din Romania. La sfarsitul anului 2006, banca a realizat din derularea operatiunilor de factoring intern si international o cifra de afaceri de 1.126 milioane RON (328 milioane EUR), corespunzatoare unei  cote de piata de peste 42%, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Operatiunile de factoring intern au cunoscut in prima jumatate a anului 2007 o crestere semnificativa (+174%) fata de iunie 2006, depasind 520 milioane RON. De asemenea, operatiunile de factoring de import, introduse pentru prima oara pe piata romaneasca de BRD-Groupe Societe Generale, au inregistrat o crestere importanta, de 244% fata de aceeasi perioada a anului anterior. In prezent, numarul clientilor care deruleaza servicii de factoring la BRD-Groupe Societe Generale a ajuns la 450, numar corespunzator unui portofoliu de peste 1000 de debitori.

BRD - Groupe Societe Generale a initiat operatiunile de factoring in Romania in anul 1993, banca jucand de atunci un rol activ in promovarea factoringului in tara noastra. BRD este prima banca din Romania cu statut de membru deplin in organizatia Factors Chain International si singura din tara cu un reprezentant in Comitetul de Marketing al acestei organizatii.

Oferta de servicii de factoring a BRD-Groupe Societe Generale acopera atat piata interna, cat si cea internationala (export si import) in varianta cu si fara regres asupra clientului. In functie de necesitati, clientii pot accesa intregul pachet de servicii de factoring: finantare, administrare creante, colectare, acoperire risc de neplata, sau o combinatie de cel putin doua dintre acestea.

Utilizarea factoringului are un impact imediat asupra cashflow-ului clientului, transformand incasarile la termen in incasari la vedere. Factoringul permite dezvoltarea afacerii fara imobilizarea activelor societatii in garantii materiale si, in egala masura, un management eficient al creantelor.

Pentru 2007, banca isi propune consolidarea pozitiei in domeniul operatiunilor de factoring.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: