Almunia vrea ca toate statele membre ale UE sa aiba salariu minim pe economie

Data publicarii: 04-07-2007 | Economie

Toate statele membre ale Uniunii Europene ar trebui sa introduca salariul minim pe economie, a declarat miercuri comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Joaquin Almunia pentru Die Zeit, relateaza Reuters. "In fiecare stat membru al Uniunii Europene ar trebui sa existe un salariu minim pe economie", a declarat acesta, citat de saptamanalul german Die Zeit.

Chiar daca o astfel de idee ar parea nerealista pe termen scurt, Almunia a precizat ca Bruxellesul ar trebui sa militeze in acest sens pentru ca toate cele 27 de state membre ale UE sa introduca aceasta prevedere.

"Acest lucru ar fi, in teorie, posibil si corect", a adaugat oficialul european.

"Marea coalitie" a Germaniei ramane in continuare divizata in ceea ce priveste problema introducerii unui salariu minim pe plan national, in ciuda unui compromis de luna trecuta ce extinde acoperirea spre alte sectoare industriale.

Conservatorii cancelarului german Angela Merkel resping ideea unui salariu minim, precizand ca acest lucru ar duce la reducerea numarului de slujbe, aceasta idee fiind insa sustinuta de partenerii social-democrati.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: