Peste 50% dintre patroni cred intr-o evolutie favorabila a mediului de afaceri

Data publicarii: 09-07-2007 | Afaceri

Mai putin de jumatate dintre patronii romani cred ca situatia de ansamblu a economiei e favorabila afacerilor, iar 64,53% s-au declarat optimisti cu privire la evolutia viitoare a mediului de afaceri, se arata in "Carta Alba a IMM-urilor din Romania". Intreprinzatorii intervievati in luna aprilie 2006 pentru realizarea studiului din Carta Alba au declarat in proportie de 42,91% ca situatia de ansamblu a mediului economic din Romania in perioada actuala este favorabila afacerilor, in timp ce 21,98% o considera stanjenitoare dezvoltarii, iar 35,11% se declara neutri.

In ceea ce priveste evolutia viitoare a mediului de afaceri, 64,53% dintre patroni apreciaza ca evolutia viitoare a mediului de afaceri va fi favorabila si numai 9,98% considera ca aceasta va stanjeni dezvoltarea firmelor.

"Aceste perceptii pot fi influentate de mai multi factori politici, dar reprezinta situatia actuala din mediul de afaceri din Romania", a declarat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mjlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolaescu, coordonator stiintific al Cartei Albe a IMM-urilor.

Realizatorii studiului au investigat 1178 de firme. Cea mai mare parte a IMM-urilor, aproximativ doua treimi, au o varsta de pana la zece ani. Cercetarea a fost realizata in IMM-uri din toate cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei, ponderea cea mai mare avand-o regiunea Bucuresti cu 28,95%, iar cea mai mica regiunea Nord-Vest cu 3,31%.

Carta Alba trece in revista situatia IMM-urilor romanesti si are trei parti: prima, "IMM-urile in economia moderna", se bazeaza pe date statistice; a doua caracterizeaza activitatea IMM-urilor pe baza situatiilor financiare anuale; iar ultima, "Mediul de afaceri, situatia si performantele IMM-urilor in 2007, cuprinde rezultatele unui studiu de piata efectuat pe un esantion reprezenatativ din randul managerilor de intreprinderi.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: