BT Aegon a primit autorizatie de constituire ca societate de pensii private

Data publicarii: 10-07-2007 | Afaceri

BT AEGON, cea mai noua companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, a primit autorizatie, din partea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, in vederea constituirii ca societate de pensii private, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Aceasta va activa in domeniul pensiilor obligatorii - pilonul II - si are ca obiectiv pozitionarea sa printre primii cinci jucatori din acest sector vizand, in acelasi timp, o cota de piata de 15%.

Compania este coordonata de Silvia Sirb, care, dupa o experienta de peste 17 ani in domeniul financiar-bancar, a ales sa se alature echipei BT AEGON pe postul de Director General. "Avem un obiectiv clar, o strategie definita si stim ca putem obtine rezultate doar impreuna cu clientii si cu partenerii nostri. Vom folosi forta de vanzari a Bancii Transilvania, precum si reteaua de asiguratori a companiei BT Asigurari, dar si alte canale care ne vor facilita consolidarea pe piata, cum ar fi brokerii autorizati si specializati in acest domeniu" afirma Silvia Sirb.

Capitalul social al BT AEGON este de 22.984.500 lei, iar Sediul Central al companiei de pensii private este in Cluj-Napoca, pe Calea Dorobanti nr. 98 - 100.

Parteneriatul Banca Transilvania - AEGON a fost facut public in ianuarie a.c., fiind primul joint-venture anuntat oficial pe piata pensiilor private, in acest an. Acesta s-a materializat prin infiintarea companiei BT AEGON, care extinde astfel paleta serviciilor financiare integrate puse la dispozitie de Grupul Financiar Banca Transilvania.

Robert C. Rekkers, Directorul General al Bancii Transilvania, afirma: "BT AEGON vine pe piata cu doua atuuri majore, care sunt tocmai partenerii acestui proiect: Banca Transilvania - un brand puternic la nivel national, cu o retea foarte extinsa de distributie si de vanzari, formata din 390 de locatii, precum si AEGON - una dintre cele mai mari companii de asigurari de viata si de pensii din lume, cu peste 160 de ani de experienta internationala in domeniu".

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: