102 studenti de la Finante-Banci, ASE Bucuresti, obligati sa mai faca un an suplimentar

Data publicarii: 10-07-2007 | Educatie

Facultatea de Finante si Banci este renumita ca fiind cea mai grea dintre toate cele 10 de la ASE, noteaza Gandul. Cei care intra acolo au cele mai mari medii de admitere. Pe parcursul celor 4 ani, lucrurile se mai schimba, astfel ca, anul acesta, absolvirea se dovedeste mai grea decat admiterea. Cel putin pentru studentii seriei C, de la specializarea "Asigurari", care s-au "impotmolit" la materiile predate de doamna profesoara Mihaela Dragota: "Piete financiare", pe semestrul I, si "Gestiunea portofoliului", pe semestrul II.

Dupa examenul din iarna, mai mult de jumatate dintre cei 120 de studenti ai seriei au devenit restantieri. La fel s-a intamplat si in vara, la celalalt examen. Acest lucru l-a determinat pe unul dintre studenti sa depuna memorii la decanat, rectorat si MECT, pe motiv ca subiectele nu sunt din programa, iar doamna profesoara ii trateaza cu indiferenta.

Daca asta i-a ajutat sau nu sa ia restantele, nu se stie. Cert e ca nu toti au avut acelasi noroc: 63 de studenti nu au reusit sa treaca de "Piete financiare", iar 39, de "Gestiunea portofoliului". In acest context, in care ei nu isi pot sustine licenta, fiind obligati sa intre in an suplimentar, plangerile si memoriile au inceput sa curga.

"Se razbuna. Ne-a zis clar ca o sa albim in ASE, pentru ca nu vom trece de dumneaei nici in anul suplimentar. Inainte de restante, ar fi trebuit sa se recupereze seminariile, pentru ca nota se constituie 40% din seminarii si 60% din examen. Doar ca profesoara care facea seminarul ne-a spus ca recupereaza ce vrea ea si cand vrea ea. Asa ca, din 2 teste si un proiect, a recuperat doar un test. Dupa restante, nu a vrut sa ne arate lucrarile", ne-a spus una dintre studentele picate.

"E adevarata persecutie didactica. Din cauza unei profesoare, care oricum nu are habar sa isi predea materia, trebuie sa fac an suplimentar", ne-a declarat si un student aflat in aceeasi situatie. Conducerea facultatii are, insa, alta pozitie.

"Pe 3 iulie, Biroul Consiliului Facultatii a stabilit ca subiectele de care se plangeau studentii (n.r. - acestia sustin ca, din cele 6 subiecte de la "Piete de capital", 3 nu sunt din programa) au fost usoare, fiind asemanatoare cu cele de la seminar, si ca au fost concepute conform programei, avand la baza cartile date ca bibliografie. Trebuiau aplicate niste formule", ne-a declarat doamna decan Tatiana Mosteanu.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: