Firmele de asigurari vor sa scape de clientii cu multe accidente la activ

Data publicarii: 12-07-2007 | Auto

Cresterea tarifelor pentru politele RCA si CASCO, dar si renuntarea la vanzarea acestora sunt optiuni luate in calcul de firmele de asigurari, noteaza Gandul. Dupa ce anul trecut au inregistrat pierderi importante din vanzarea politelor auto, unele firme de asigurari iau in calcul o serie de masuri pentru redresarea situatiei. Pe lista se afla majorarea tarifelor pentru RCA si CASCO, dar chiar si in aceste conditii vanzarea acestor polite ar putea sa nu aduca profitul asteptat.

De aceea, unele dintre societatile de profil iau in discutie renuntarea la politele auto - chiar daca nu in perioada imediat urmatoare, dar si excluderea din lista de clienti a soferilor care sunt "specializati" in accidente rutiere. Reprezentantii companiilor de asigurari spun ca, in goana dupa clienti, unii brokeri de asigurari incheie polite la gramada, fara a tine cont de "trecutul in ale soferiei", motiv pentru care asigurarile auto devin tot mai paguboase.

Potrivit datelor publicate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), 21 de companii de asigurari din cele 41 au inregistrat pierderi de aproximativ 245 milioane lei (73 milioane de euro). Marii perdanti ai anului precedent au fost Ardaf, Generali, Aviva, Unita Vienna Insurance Group si Interamerican, care au cumulat peste 80% din pierdere.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: