Rupert Murdoch va lansa Fox Business, un rival pentru CNBC si Bloomberg Television

Data publicarii: 12-07-2007 | Media

Concernul media News Corporation, controlat de Rupert Murdoch, a anuntat ca va lansa, in data de 15 octombrie, reteaua de televiziune Fox Business care va concura cu posturile de business CNBC si Bloomberg Television, informeaza Reuters. Concernul a anuntat ca a asigurat deja un acord de distributie cu operatorii principali de cablu din SUA si ca postul va fi disponibil pentru 30 de milioane de abonati.

Rupert Murdoch cauta sa investeasca tot mai mult in segmentul business al pietei de media din SUA. La inceputul lunii mai, el a facut o oferta de cumparare, pentru 5 miliarde de dolari, a grupului de informatii financiare Dow Jones care detine si unul dintre cele mai prestigioase ziare americane "The Wall Street Journal". Aceasta tranzactie ar oferi retelei Fox Business posibilitatea de a se asocia cu unul dintre cele mai bine vazute publicatii de business, comenteaza Reuters.

Concernul News Corporation, controlat de magnatul australian Rupert Murdoch, detine mai multe zeci de posturi TV in intreaga lume, printre care retelele Fox News Channel si SKY Network Television, studiourile cinematografice 20th Century Fox si zeci de ziare si reviste, printre care "New York Post", "The Times", "The Sunday Times", "The Sun" si "News of the World". News Corporation detine si o parte din actiunile postului romanesc de televiziune B1 TV.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: