Curtea Suprema a Olandei a decis ca ABN Amro poate vinde LaSalle catre Bank of America

Data publicarii: 14-07-2007 | International

Curtea suprema a Olandei a decis vineri ca banca olandeza ABN Amro poate vinde, pentru 21 miliarde dolari, divizia sa americana LaSalle catre Bank of America, sporind sansele de reusita a ofertei de preluare, pentru 64 miliarde euro, a ABN de catre grupul bancar Barclays, relateaza Reuters.

Conform sfatului acordat de un consiler in urma cu doua saptamani, Curtea Suprema olandeza a decis ca actionarii nu pot vota privind vanzarea diviziei americane LaSalle.

"Cererea legata de suspendarea vanzarii diviziei LaSalle a fost respinsa irevocabil", a precizat inaltul tribunal.

Un tribunal comercial din Amsterdam a inghetat trazactia dintre ABN Amro si Bank of America, prin care grupul olandez acceptase in mai sa vanda divizia sa americana LaSalle bancii americane pentru 21 miliarde dolari, aceasta decizie fiind contestata in fata Curtii Supreme din Olanda.

Tribunalul comercial decisese ca ABN va trebui sa primeasca acordul actionarilor pentru vanzarea diviziei americane, care ar putea decide castigatorul luptei intre grupul bancar Barclays si consortiul bancar condus de Royal Bank of Scotland.

In urma cu doua saptamani, procurorul general al Olandei, Vino Timmerman, insarcinat cu consilierea judecatorilor Curtii Supreme inainte ca acestia sa ia o decizie, a declarat ca ABN nu are nevoie de acceptul actionarilor pentru vanzarea bancii LaSalle.

Oferta de preluare facuta de Barclays are drept conditie vanzarea diviziei americane LaSalle in timp ce in consortiul condus de RBS doreste sa preia grupul bancar american.

La scut timp dupa anunt, un purtator de cuvant al Bank of America a declarat pentru AFP ca banca pe care o reprezinta va incerca sa finalizeze cat de repede posibil acesta tranzactie, precizand ca banca este "foarte satisfacuta" de aceasta decizie.

NewsIn