Asociatia agentiilor de turism cere scutirea de TVA a serviciilor de incoming

Data publicarii: 14-07-2007 | Turism

Serviciile de incomming din turism ar trebui scutite de TVA, intrucat reprezinta export, iar interesul nostru este sa-l dezvoltam, a declarat presedintele Comisiei de Incoming al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Julian Andrei.

"Incoming-ul este o sansa nu numai pentru turismul romanesc, ci si pentru imaginea Romaniei in ansamblu. Turistii straini veniti aici sunt purtatorii unor mesaje pozitive despre tara noastra. Simpatia pentru Romania este cheia succesului", este de parere Julian Andrei.

Presedintele Comisiei de Incoming a ANAT a spus ca Romania nu trebuie sa copieze modele, ci sa pastreze identitatea, "parfumul" specific si sa se individualizeze pe o piata in care exista foarte multe oferte.

Oficialul ANAT a adaugat ca desi in prezent circa 80% din turistii pe care ii are Romania sunt romani, din cauza vitezei lente de crestere a veniturilor, ei nu pot constitui singura sursa pe care sa se dezvolte oferta turistica romaneasca. "In acest caz, privirile trebuie sa ni se indrepte spre extern, unde practic dispunem de un bazin nelimitat de crestere a numarului de turisti pentru Romania si implicit a veniturilor comensurate in cresterea ponderii turismului in Produsul Intern Brut (PIB)", a adaugat Julian Andrei.

NewsIn