Unele companii din comunicatii nu vor mai plati tariful de monitorizare catre ANRCTI

Data publicarii: 18-07-2007 | IT&C

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei propune ca furnizorii de retele si servicii publice de comunicatii electronice sau postale care au avut o cifra de afaceri sub 100.000 de euro sa nu fie obligati sa plateasca tariful de monitorizare datorat autoritatii.

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) supune consultarii publice proiectul de decizie privind procedura de determinare a tarifului de monitorizare, precum si exercitarea dreptului de optiune cu privire la obligatiile financiare ale companiilor din sectoarele de comunicatii electronice si servicii postale, se arata intr-un comunicat.

"Tariful de monitorizare pentru furnizorii de retele si servicii de comunicatii electronice a fost stabilit anul trecut la 0,125% din cifra de afaceri pentru anul 2005. Pentru 2007, tariful va fi de maximum 0,4% si va fi stabilit pe 15 septembrie", au declarat reprezentantii ANRCTI.

Exceptia de la plata tarifului de monitorizare datorat autoritatii este aplicabila si in cazul persoanelor carora le inceteaza calitatea de furnizor de retele publice de comunicatii electronice, de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de servicii postale. Prevederile acestui proiect de decizie asigura ANRCTI posibilitatea de a verifica cifrelor de afaceri realizate in lunile din anul anterior precum si in lunile din anul in care a avut loc incetarea calitatii de furnizor.

Totodata, au fost introduse modificari destinate sa asigure o mai mare flexibilitate in ceea ce priveste posibilitatea furnizorilor de a reveni asupra optiunii formulate cu privire la determinarea tarifului de monitorizare in functie de cifra de afaceri sau de veniturile obtinute din activitati de furnizare de retele sau servicii de comunicattii electronice ori din activitati de furnizare de servicii postale.

Proiectul Deciziei privind procedura de determinare a tarifului de monitorizare, precum si exercitarea dreptului de optiune cu privire la obligatiile financiare datorate catre autoritate poate consultat pe pagina de internet a ANRCTI, pana la data de 1 august.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: