Fiecare turist strain care a vizitat Bulgaria in 2007 a cheltuit in medie 500 de euro

Data publicarii: 19-07-2007 | Turism

Fiecare turist strain care a vizitat Bulgaria in prima jumatate a anului 2007 a cheltuit aproximativ 500 de euro, cei mai multi vizitatori fiind germani peste 60.000 si francezi peste 59.000, anunta departamentul de turism de la Sofia, citat de sofiaecho.com. In pagina sa electronica sofiaecho.com face si o comparatie intre tarifele practicate de hotelierii bulgari si cei romani.

In aceasta perioada, la Sunny Beach, Albena sau Nisipurile de Aur, cele mai cunoscute statiuni bulgaresti, o noapte de cazare la un hotel de trei stele costa aproximativ 20-22 euro, in timp ce pe litoralul romanesc o camera este de aproape cinci ori mai scumpa, ajungind pina la 100 de euro, in acleasi conditii de confort.

Potrivit datelor oferite de Organizatia Mondiala a Turismului, anul trecut, in Europa, un turist a cheltuit 600 de euro cu 50 de euro mai putin decat la nivel mondial, in timp ce in Bulgaria suma a fost de 490 euro.

Bulgaria a devenit una dintre primele trei destinatii turistice preferate de europeni, impreuna cu Grecia si Tunisia. "Pentru aceasta vara, agentiile de turism se asteapta la o crestere cu 12% a numarului de turisti straini ce vor prefera Bulgaria ca destinatie de vacanta, iar 60% dintre acestia vor veni din statele membre ale Uniunii Europene", preciza saptamana trecuta, secretarul de stat pentru turism din Bulgaria, Aneliya Krushkova.

In ultimii patru ani, popularitatea Bulgariei a crescut datorita hotelurilor luxoase, ofertelor turistice neconventionale si preturilor atractive.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: