Eximbank a semnat un acord de parteneriat cu Banca Romaneasca

Data publicarii: 19-07-2007 | Finante-Banci

Banca Romaneasca si Eximbank au incheiat un acord de parteneriat in vederea completarii ofertei de produse bancare, prin care aceasta ofera clientilor Bancii Romanesti garantii, asigurari si alte produse specifice, a anuntat banca de export - import, joi, intr-un comunicat. Pentru a completa oferta proprie de produse bancare, Banca Romaneasca a semnat cu Eximbank un parteneriat. Prin aceasta, Eximbank ofera clientilor Bancii Romanesti garantii, asigurari si produse specifice, in vederea facilitarii accesului clientilor proprii la finantarile oferite de Banca Romaneasca.

In acest sens, acordul incheiat intre Banca Romaneasca si Eximbank, prezinta doua componente de baza. Astfel, banca va acorda, pe de o parte, microgarantii si garantii emise de Eximbank pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM) ce pot fi folosite la garantarea facilitatilor de creditare acordate de Banca Romaneasca firmelor eligibile, iar pe de alta parte, compensatii de dobanda pentru creditele de investitii acordate in lei.

"Incepand cu anul 2005, a fost reorientata fundamental strategia bancii, iar un aspect pe care s-a pus accent il reprezinta colaborarea cu bancile comerciale de pe pozitia de partener si nu de concurent. In acest sens, au fost reproiectate, conform acquis-ului comunitar, toate produsele oferite de Eximbank, astfel incat sa le poata asigura agentilor economici exportatori si IMM-urilor posibilitatea de a se dezvolta si de a concura pe pietele externe cu sanse egale", a spus presedinta si directorul executiv al Eximbank, Carmen Radu.

"Prin semnarea acordului de parteneriat cu Eximbank, Banca Romaneasca isi reitereaza pozitia de sustinatoare a sectorului IMM, atat prin produsele de finantare cat si a celor de garantii si asigurare", a declarat directorul general al Bancii Romanesti, Andreas Maragkoudakis.

Pana in prezent, Eximbank a semnat acorduri cu mai multe banci comerciale, intre care BRD - SocGen, Banca Comerciala Carpatica, Romexterra Bank, Bancpost, Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana, Libra Bank, Finansbank (actualmente Credit Europe Bank), HVB Tiriac Bank (in prezent UniCredit Tiriac Bank), CR Firenze si ING Bank Romania.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: