Bill Gates - portret realizat de profesorul sau de la Harvard

Data publicarii: 19-07-2007 | HR/Cariere

In luna iunie, Bill Gates a primit titlul de doctor "Honoris Causa" al Universitatii Harvard. In 1975 Bill Gates si-a intrerupt studiile la Harvard pentru a-si incepe fulminanta cariera. Revista germana "Spiegel" a realizat un interviu cu Harry R. Lewis, un fost profesor al lui Bill Gates. Acesta isi aminteste ca Bill Gates era deosebit de "istet, ambitios si obosit", astfel incat adesea "adormea in timpul seminariilor".

Harry R. Lewis este profesor de informatica la Harvard, iar intre anii 1995 si 2003 a fost decan. Intre 1974 si 1975 a fost profesorul lui Gates, predand metemetica combinatorica. Profesorul Lewis isi aminteste ca "tanarul Gates parea cam plictist" la cursurile sale, dar cu toate acestea participa la seminarii si incerca sa isi manifeste interesul. Profesorul isi aminteste ca Bill Gates adormea la seminarii, ulterior afland ca studentul lucra pana tarziu la "bazele a ceea ce noi acuma numim Microsoft". Totusi Microsoft nu era singurul motiv pentru care Gates isi sacrifica noptile: acestuia ii placea sa joace poker cu colegii de camin.

Intrebat daca Gates a fost un student exceptional, Lewis ezita: "Era un tanar plin de energie. Dar este intotdeauna greu sa iti dai seama daca cineva este exceptional. Am predat atator studenti iesiti din comun, oameni care au ajuns astazi profesori la Yale, MIT sau chiar la Harvard. Eram in al doilea an de profesorat pe atunci, si nici nu aveam termen de comparatie. Credeam ca o sa vina mereu oameni ca el la mine in birou. Si intr-o anumita masura chiar veneau. Dar el avea, intr-adevar, o combinatie unica de inteligenta si ambitie. Si a avut si noroc cu timing-ul. Nu se putea prevedea de pe atunci ce va ajunge Microsoft. Totusi, daca m-ar fi intrebat cineva daca Bill Gates ar putea conduce o mare companie de IT, as fi spus cu siguranta ca da. Muncea din greu si este foarte rapid. Sa fi smart si rapid - acestea sunt calitatile lui", declara Lewis in interviul acordat "Spiegel".

Profesorul lui Gates povesteste ca acesta folosea computerele scolii pentru munca sa: "Nu aveam cum sa stiu ca lucreaza la Microsoft. Am gasit mai tarziu insa o copie a Microsoft Basic Interpreter 1.1. Asadar detinem documente importante in arhiva noastra. Acestea sunt expuse in varianta marita in foaier-ul facultatii pentru a servi ca inspiratie generatiilor urmatoare".

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: