Vanzarile de PC-uri la nivel mondial au crescut cu 12,5% in al doilea trimestru

Data publicarii: 20-07-2007 | International

Vanzarile de computere la nivel mondial au crescut in al doilea trimestru din 2007 cu 12,5%, fata de perioada similara a anului trecut, pana la 58,82 milioane de unitati, potrivit unui studiu al companiei IDC. In al doilea trimestru al anului trecut vanzarile de calculatoare la nivel mondial au fost de 52,297 milioane de unitati. Regiunea Europei, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) se caracterizeaza prin dublarea ratei de cumparare a PC-urilor portabile, segment care a determinat cresterea vanzarilor, potrivit studiului.

Piata din SUA a fost caracterizata de o crestere a numarului de PC-uri vandute cu 7,2% in al doilea trimestru din 2007 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Cea mai mare pondere a cererii a fost reprezentata de laptopuri, ceea ce a si determinat aceasta crestere, se mai arata in studiul IDC.

Vanzarile de computere din regiunea Asia-Pacific au inregistrat cea mai mare crestere in perioada aprilie-iunie 2007, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu un avans de 20%. In cazul laptopurilor cresterea a fost de aproximativ 50 de procente.

La nivel de producatori, cea mai mare cota de piata o detine Hewlett-Packard Co, cu 19,3%, situandu-se pe primul loc cu peste 11 milioane de unitati vandute. Pe locul al doilea este plasat Dell, cu circa 9,5 milioane de unitati livrate, dar care a pierdut 3% din cota de piata detinuta in al doilea trimestru al anului trecut de 19,1%, ajungand la 16,1%. Pe urmatoarele locuri se afla Lenovo, Acer si Toshiba, cu o cota de piata de 7,6%, 5,2% si respectiv 3,8%.

In Statele Unite, Dell este pe primul loc din punct de vedere al unitatilor vandute, dar cota de piata a acestuia este in scadere cu 10%, de la 34,1%, la 28,4%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: