Operatorii de telefonie mobila, obligati sa informeze consumatorii despre noile tarife pana la sfarsitul lunii

Data publicarii: 20-07-2007 | IT&C

Operatorii de telefonie mobila sunt obligati sa informeze consumatorii cu privire la noile tarife de roaming, modificate recent de Comisia Europeana, pana la sfarsitul lunii iulie 2007, se arata intr-un comunicat al Asociatiei pentru Protectia Consumatorului. Consumatorii pot solicita operatorilor un Eurotarif si inainte de acest termen, dar obligatia juridica a acestora este de a oferi un astfel de tarif pana la sfarsitul lui iulie.

In cazul in care consumatorii nu opteaza pentru un nou tarif pana la sfarsitul lui septembrie, operatorii ii vor plasa automat.

Odata cu aparitia Regulamentului UE privind roamingul, urmeaza ca tarifele de roaming sa fie cu pana la 70 la suta mai ieftine pentru calatorii din interiorul Uniunii Europene. Un Eurotarif va fi disponibil in toate cele 27 state membre ale Uniunii Europene. Tariful nu se aplica in cazul altor servicii de telefonie mobila, precum SMS-urile, MMS-urile sau transferurile de date. Trecerea la un Eurotarif se efectueaza gratuit, fara sa afecteze contractul curent de telefonie mobila.

Pentru apelurile efectuate in strainatate tariful este de 49 eurocenti, iar pentru apelurile primite in strainatate tariful este de 24 centi.

Rompres

Ultimele stiri pe BankNews.ro: