Remes sustine ca nu poate propune reducerea TVA la paine, dar va discuta cu Finantele

Data publicarii: 23-07-2007 | Economie

Ministrul agriculturii Decebal Traian Remes a declarat, luni, ca nu este abilitat sa propuna reducerea TVA la paine, dar va discuta cu ministrul finantelor Varujan Vosganian despre aceasta masura fiscala care, potrivit producatorilor, ar putea impiedica scumpirea painii.

"Nu este rostul Ministerului Agriculturii si nu este nici rostul meu reducerea TVA, masura care tine de fiscalitate. Propunerea de reducerea a TVA nu imi apartine, a fost formulata de patronate. Mai mult, nici nu pot initia aceasta masura, voi dicuta doar cu Ministerul Finantelor pe aceasta tema", a spus Remes.

Acesta a precizat ca va discuta cu ministrul finantelor Varujan Vosganian despre reducerea TVA, dar decizia va fi a Ministerului Finantelor.

Presedintele Rompan, Aurel Popescu, a declarat, luni, pentru NewsIn, ca patronatul i-a cerut ministrului Remes reducerea TVA la 7 %, pentru paine si pentru produsele de panificatie.

"Ministrul Remes a inteles ca ne confruntam cu o situatie critica si urmeaza sa se intalneasca cu ministrul de finante pentru a discuta pe baza acestei propuneri. Initiativa de modificare legislativa apartine Ministerului Finantelor", a explicat Popescu.

Potrivit lui Popescu, reducerea TVA in domeniul panificatiei ar putea compensa costurile de productie, iar producatorii nu ar mai fi nevoiti sa scumpeasca painea.

"In prezent, un kilogram de grau se vinde cu 6.500 de lei vehi, iar un kilogram de faina cu 8.500 de lei vechi. In cel mult doua saptamani, producatorii vor scumpi painea. Daca se decide reducerea TVA, painea si produsele de panificatie nu se mai scumpesc", a mentionat Popescu.

De asemenea, presedintele Romalimenta, Sorin Minea, a declarat, pentru NewsIn, ca nu va exista o scumpire globala a alimentelor, dar s-ar impune reducerea TVA pentru acest segment, deoarece exista riscul ca importurile de materie prima si de produse alimentare sa creasca in perioada imediat urmatoare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: