Romstal Leasing a incheiat contracte in valoare totala de 87,6 milioane euro

Data publicarii: 23-07-2007 | Afaceri

Compania Romstal Leasing S.A. a finantat in primul semestru al anului 2007 peste 2.500 de contracte in valoare totala de 87,6 milioane euro, in crestere cu circa 35% peste rezultatele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

"Principalul factor care sta la baza acestei cresteri este dezvoltarea teritoriala a companiei, prin cele 10 noi filiale la Drobeta Turnu Severin, Craiova, Deva, Alba Iulia, Tulcea, Tg. Jiu, Odorheiu Secuiesc, Braila, Piatra Neamt si Ploiesti. Leasingul instant prin SMS, alaturi de oferta promotionala de 6,75% dobanda, au avut de asemenea o contributie importanta la rezultatele obtinute in primele sase luni ale anului", declara directorul de marketing al Romstal Leasing, Ionut Chirila.

Segmentele imobiliar si echipamente - valoare tripla, respectiv dubla fata de 2006

Ponderea segmentelor din portofoliul companiei este, la finalul primului semestru al 2007, urmatoarea: autoturismele 38,5%, vehiculele comerciale usoare si grele 43%, motocicletele 1,8%, echipamentele 8% si imobilele 11%. Cele mai importante cresteri fata de 2006 au fost inregistrate pe segmentele imobiliar si echipamente, care si-au triplat, respectiv dublat valoarea fata de anul trecut.

Leasingul imobiliar

In primul semestru din 2007, Romstal Leasing a incheiat contracte de leasing imobiliar in valoare de 5,7 milioane euro, avand ca obiect in principal proiecte rezidentiale (terenuri, apartamente sau case). Pentru acest an, compania urmareste o crestere de 10% pe segmentul de leasing imobiliar, fata de valoarea inregistrata anul trecut.

Leasing instant prin SMS

Lansat in luna ianuarie 2007, leasingul instant prin SMS - produs specific al companiei Romstal Leasing - a inregistrat contracte in valoare de 5 milioane de euro.

In semestrul al doilea - marirea perioadei de creditare

In urmatorul semestru al anului 2007, Romstal Leasing va demara o campanie de marire a perioadei de creditare, astfel:

  • pentru autoturisme aceasta perioada va creste de la maxim 4 ani la 5 ani
  • pentru vehicule comerciale de la maxim 5 ani la 7 ani
  • pentru leasing imobiliar de la maxim 8 ani la 20 ani.

Cresterea perioadei de finantare are ca efect direct reducerea valorii ratelor de leasing, rezultand o crestere a cererii. In plus, pentru vehiculele comerciale si pentru leasingul imobiliar avansul este de doar 5%.

Dezvoltarea teritoriala a companiei va continua si in al doilea semestru, pana la finalul anului compania urmand sa aiba un numar de 32 de filiale in intreaga tara, fata de 27 in prezent. 

La finalul anului 2007, Romstal Leasing  isi propune sa atinga o cota de piata de 4,3%.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: