Videanu: ''A fost o eroare achizitia celor cinci sute de autobuze fara aer conditionat''

Data publicarii: 24-07-2007 | Politica

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a recunoscut marti ca achizitionarea celor cinci sute de autobuze RATB fara aer conditionat pentru transportul public din Bucuresti a fost o mare greseala si a promis ca situatia va fi remediata in viitor. "As putea spune ca a fost o eroare achizitia celor cinci sute de autobuze fara aer conditionat, acum, cand discutam de aceasta vreme", a declarat edilul sef al Capitalei. totusi, Adriean Videanu a precizat ca, daca se tine cont si de aspectele legate de gestionarea eficienta a banilor publici, Regia Autonoma de Transport Public Bucuresti (RATB) a avut "suficiente argumente care au dus la achizitia lor".

Videanu a dat asigurari ca, pe viitor, toate celelalte cinci sute de autobuze care urmeaza a fi achizitionate de catre RATB vor avea aer conditionat. Primarul general al Capitalei a subliniat ca Bucurestiul va avea "cea mai moderna flota din Europa si poate una dintre cele mai bine dotate". "Aproape 50% din flota de autobuze va fi dotata cu aer conditionat", a adaugat Videanu. Mai mult, el a anuntat ca toate tramvaiele si troleibuzele care vor fi achizitionate vor fi de asemenea, dotate cu aer conditionat.

Pe de alta parte, edilul sef al Capitalei a spus ca in Europa numai 15% din mijloacele de transport in comun sunt dotate cu sisteme de aer conditionat si sunt orase care chiar au exclus aceste dotari la mijloacele de transport in comun. "Sunt orase care au exclus mijloacele de transport cu aer conditionat, cum este Bruxelles, cum sunt alte capitale europene, datorita si faptului ca sunt anumite persoane care nu suporta aerul conditionat", a precizat Adriean Videanu. El a admis totusi ca acest lucru devine "hilar" atunci cand vine vorba de temperaturile cu care capitala Romaniei se confrunta in prezent.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: