Eximbank va garanta imprumuturi acordate clientilor IMM ai Piraeus Bank Romania

Data publicarii: 26-07-2007 | Finante-Banci

Eximbank va oferi clientilor firme mici si mijlocii (IMM) ai Piraeus Bank Romania garantii la imprumuturile acordate de institutia ce credit si va compensa dobanda pentru creditele pentru investitii in lei, ca urmare a unui acord semnat intre cele doua banci, a informat joi Eximbank. Acordul faciliteaza IMM-urilor contractarea de credite in lei de la Piraeus Bank Romania cu dobanzi mai scazute.

"Cred ca IMM-urile, la fel ca si segmentul de retail, reprezinta din punct de vedere bancar un sector cu o dezvoltare rapida, care are nevoie de solutii bancare competitive", a declarat directorul general de retail banking si operatiuni al Piraeus Bank Romania, Catalin Parvu.

Parvu a mai spus ca acest parteneriat este o consecinta fireasca a procesului de maturizarare in care a intrat sectorul bancar romanesc.

"Incepand cu anul 2005, a fost reorientata fundamental strategia bancii, iar un aspect pe care s-a pus accent il reprezinta colaborarea cu bancile comerciale de pe pozitia de partener si nu de concurent", a adaugat presedintele Eximbank Romania, Carmen Radu.

Piraeus Bank Romania, subsidiara locala a grupului financiar grec Piraeus, avea la finalul lunii iunie peste 126.000 clienti, o retea de 70 unitati si active de 1,75 miliarde euro, in crestere cu 210% fata de iunie 2006. Banca are mai multe produse destinate IMM-urilor, cum sunt creditele pentru investitii Piraeus Invest si Creditul pentru Investitii cu cofinatare SAPARD, liniile de credit Credit.doc si Creditul pentru Scopuri Multiple sau linia de credit rapida Piraeus Business Expres.

Pana in prezent, Eximbank a semnat acorduri cu mai multe banci comerciale, intre care BRD - SocGen, Carpatica, Romexterra, Bancpost, Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana, Libra Bank, Credit Europe Bank, HVB Tiriac Bank, CR Firenze, ING Bank Romania si Banca Romaneasca.

NewsIn