Iuliu Winkler a fost desemnat oficial de UDMR pentru sefia Ministerului Comunicatiilor

Data publicarii: 26-07-2007 | Politica

Liderul UDMR Marko Bela a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca Uniunea il propune pe secretarul de stat pentru Comert, Iuliu Winkler, in functia de ministru al Comunicatiilor in locul ministrului suspendat Zsolt Nagy. Conducerea Ministerului Telecomunicatiilor si Tehnologiei Informatiei este asigurata interimar de catre ministrul Borbely Laszlo, in urma suspendarii lui Nagy Zsolt, in 11 iunie, care este urmarit penal in dosarul privatizarilor. In 26 iulie a expirat perioada de suspendare, iar sansa lui Zsolt de a reveni la post era ca Parchetul sa il scoata de sub urmarire penala, ceea ce nu s-a intamplat. Ancheta este in curs, iar procurorii continua cercetarile.

Winkler a declarat marti, ca, "in inocenta" lui, mai crede "ca este inca posibil ca si in ultima zi sa fie schimbata decizia de demitere a ministrului Nagy Zsolt".

El a adaugat ca, in cazul in care se va decide ca el sa preia Ministerul Telecomunicatiilor si Tehnologiei, atunci va face o propunere pentru viitorul post de secretar de stat pentru comert. "UDMR are oameni care sa poata face fata rigorilor oricarui post din guvern", a precizat Winkler.

NewsIn