Piraeus Leasing vrea contracte in valoare de 200 milioane de euro in 2007

Data publicarii: 30-07-2007 | Afaceri

In primul semestru al anului 2007, ritmul de crestere al Piraeus Leasing Romania l-a depasit pe cel al pietei de autohtone de leasing, permitand companiei sa castige peste 1.5%. cota de piata. In prezent, Piraeus Leasing Romania are o cota de piata de 5% in contextul in care estimarile indica o piata de leasing care va atinge un volum de 4 miliarde de contracte nou semnate pana la sfarsitul anului 2007, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

"Cred ca procesul rapid de evolutie al Piraeus Leasing Romania va continua astfel incat valoarea contractelor leasing ale companiei va depasi la sfarsitul acestui an 200 milioane euro.", a declarat Anca Petcu, Deputy General Manager, Piraeus Leasing Romania.

Piraeus Leasing Romania a semnat in primele sase luni ale anului 2007 un numar de 1850 de contracte, cu o  valoare totala de 90 milioane euro, in crestere cu 150% fata de perioada similara a anului 2006.

La baza acestei cresteri au stat factori precum dublarea productivitatii pe angajat, extinderea retelei de sucursale Piraeus Leasing Romania, prezenta cu sucursale proprii in Iasi, Constanta, Cluj si Ploiesti, colaborarea de tip crosselling cu cele 70 de sucursale Piraeus Bank Romania, dezvoltarea continua a produselor destinate leasing-ului imobiliar precum si lansarea noului produs "Sale and Lease Back", adresat societatilor comerciale care detin in proprietate imobile pentru care doresc refinantare.

Finantarile pentru imobile acordate de Piraeus Leasing Romania au depasit la sfarsitul lunii iunie 2007, 10 milioane euro avand destinatii diverse precum spatii de birouri, cladiri industriale sau proiecte rezidentiale.

"Perioada de finantare generoasa, de 12 ani, flexibilitatea conditiilor oferite, viteza procesarii precum si capacitatea de a structura corect proiectele clientilor sunt elementele care stau la baza alegerii produselor noastre si care ne indreptatesc sa estimam ca valoarea finantarilor de imobile va atinge 30 milioane euro pana la sfarsitul acestiu an", a mai declarat Anca Petcu.

Categoriile generale de bunuri finantate sunt impartite procentual dupa cum urmeaza: 40% autoturisme si vehicule comerciale usoare, 22% vehicule comerciale/utilitare, 10% echipamente industriale , 11.5% echipamente constructii, 12% leasing imobiliar, 4.5% alte tipuri de mijloace fixe.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: