BA-CA isi grupeaza activitatile de banca de investitii sub controlul casei de brokeraj

Data publicarii: 30-07-2007 | International

Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) va grupa diviziile de banca de investitii sub controlul casei de brokeraj proprii, CA IB International Markets AG, care va prelua si activitatile subsidiarelor CA IB care activeaza pe piata londoneza si in Europa Centrala si de Est, a anuntat, luni, banca. CA IB International Markets AG, care este casa de brokeraj a Bank Austria Creditanstalt, va prelua si controlul diviziei CA IB Corporate Finance Beratungs GesmbH, precum si cel al diviziei Piete, momentan administrata de BA-CA. Divizia Piete se ocupa in prezent de activitati legate in special de schimburi comerciale.

In plus, subsidiarele CA IB din Londra si Europa Centrala si de Est - printre care se numara si casa de brokeraj Aton din Rusia, achizitionata recent - vor face parte din divizia CA IB International Markets AG.

Casa de brokeraj CA IB International Markets AG va fi condusa de Willi Hemetsberger, care va continua sa fie membru al consiliului de administratie al BA-CA.

"De cand am devenit parte a strategiei de investment banking a UniCredit, activitatile noastre din afara Vienei au crescut si concuram momentan cu jucatorii globali dintr-o gama larga de sectoare de afaceri. In concluzie ne-am decis sa ne unim diviziile noastre de investment banking si piete pentru a spori calitatea serviciilor noastre pentru clienti", a declarat Hemetsberger.

CA IB continua sa fie o subsidiara detinuta in proportie de 100% de catre BA-CA. In viitorul apropiat, compania isi va schimba numele in UniCredit CA IB AG, lucru ce ii va permite sa beneficieze de pe urma brandului international "UniCredit Markets & Investment Banking", a mai mentionat comunicatul BA-CA.

Bank Austria Creditanstalt este detinuta de grupul financiar italian UniCredit, caruia ii coordoneaza afacerile din Europa Centrala si de Est. In Romania, BA-CA controleaza banca UniCredit Tiriac si casa de brokeraj CA IB Romania.

NewsIn